+46722411743

Webbkurs:

Lyckas som frilans

Detta är kursen som lär dig allt du behöver veta för att jobba som frilansskribent! I kursen får du tillgång till kunskap som inte går att googla sig till, du får möta branschexperter som delar med sig av sina bästa knep och du får mina bästa tips och erfarenheter serverat på silverfat. 

Detta är kursen jag själv hade behövt…

När jag startade företag. Jag började på blankt blad – helt utan kontaktnät, erfarenhet eller kunskap om att frilansa. Jag tror att resan hade blivit enklare om jag haft en mentor på vägen. Idag lever jag min dröm och jag vill hjälpa dig att göra detsamma! I denna kurs har jag paketerat mina erfarenheter, kunskap och lärdomar, som hjälper dig att lyckas. Låt mig, och ett gäng branschexperter, få guida dig på vägen. 

Detta är kursen som hjälper dig att lyckas med ditt frilansande. Här får du lära dig hur du tar betalt, vilka typer av uppdrag du kan sälja in (spoiler: det är fler än du tror!), hur du säljer in ett uppdrag, hur du jobbar mot redaktioner och hur du jobbar mot företag.  

Kursen är helt webbaserad och du gör den i din egen takt. Den består av fem moduler med olika fokus och i varje modul möter du en expert från branschen. Det är mitt sätt att hjälpa dig få en snabb, professionell och rolig start på ditt kreativa företagande.

 

I kursen möter du dessa branschexperter:

Joella Skoogh

Joella Skoogh

Branding-expert

Joella hjälper företagare bygga sitt personliga varumärke. I kursen ger hon dig konkreta tips och verktyg.

Linnea Vikbrant

Linnea Vikbrant

Marknadschef

Linnéa har varit marknadschef på en rad bolag och berättar vad hon letar efter som beställare. 

My Östh Gustafsson

My Östh Gustafsson

Journalist

My är sportjournalist på Sydsvenskan och ger dig intervjutipsen som hjälper dig att lyckas.

Maja Svensson

Maja Svensson

Vd contentbyrå

Maja driver en engelskspråkig contentbyrå och delar med sig av sina bästa tips för att hålla kunderna riktigt nöjda.

Vad väntar du på?

Skjut inte upp din dröm. Med rätt verktyg, stöd och kunskap kan du lyckas med din frilansverksamhet snabbare än du tror. Men för att komma dit behöver du ta medvetna steg – jag hoppas att denna kurs blir ditt första.

Mer om kursen

Kursen är helt webbaserad och du gör den i din egen takt. Den består av fem moduler med olika fokusområden; allt för att ge dig en så bra grund som möjligt. Du får lära dig vad en redaktör söker, hur du pitchar en idé, hur du kan paketera ditt content-erbjudande och ekonomens bästa tips för att starta företag.

I varje modul får du grotta ner dig i ett fokusområde. Modulen inleds med en matig PDF, fullspäckad med kunskap och du får en uppgift som hjälper dig att omsätta dina lärdomar till konkret action. Du får även möta en branschexpert och kan testa dig själv med ett quiz.

Lär dig…

  • Vilket content du kan sälja och hur du paketerar det
  • Hur du erbjuder och levererar vad kunden vill ha
  • Konkreta tips (och siffror) som hjälper dig att prissätta
  • Hur du väljer företagsform och jobbar på dina villkor
  • Insider-kunskap, levererad av de som lyckats med det du vill
Konsult Lovisa Wallin

Din kursledare

Jag heter Lovisa Wallin och jobbar som digital kreatör. Idag hjälper jag företag, byråer och redaktioner med att skapa träffsäkert innehåll. Jag jobbar som kommunikationskonsult till stora företag, skriver inredningsreportage och skapar kreativt content till sociala medier. Jag är utbildad journalist och har en bakgrund inom kommunikation och marknadsföring. 

Denna kurs är vad jag själv hade behövt när jag startade företag. Jag hoppas att jag får vara med dig på din resa!

Vill du veta mer?

Hör av dig! Jag svarar gärna på frågor